082057330 info@ndprimorje.si

Ajdovsko Primorje je včeraj gostilo vodilno ekipo 2SNL, Rogaško in jo premagalo z rezultatom 4:2, potem, ko so gostje že vodili z 0:2.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Delovna sreda je na tribune Mestnega stadiona privabila le okrog 150 gledalcev, a tisti, ki so prišli, so videli v živo verjetno najboljšo tekmo letošnje sezone na ajdovski zelenici. Rdeče črni so predvsem v drugem polčasu prikazali izjemno predstavo in zasluženo premagali do te tekme vodilno Rogaško. Gostje so sicer po prvem polčasu vodili z 0:2 in kazalo je, da bodo tri kroge pred koncem še vedno na vrhu prvenstvene lestvice. Tudi zato, ker domačim v uvodnih minutah nikakor ni uspelo pospraviti žoge v mrežo vratarja Viceja Baždarića. Niti iz najlepših priložnosti, niti iz enajstmetrovke, ki jo je zapravil Marko Nunić. 

Drugi polčas se je sicer začel z izjemno priložnostjo gostov, ki bi po vseh nogometnih zakonih morali povesti z 0:3, a je bila sreča na strani Ajdovcev. Nato pa strelski šov ekipe trenerja Milana Anđelkovića. Začel ga je Marko Nunić s srelom z glavo, za izenačenje je poskrbel Tarik Čandić, preobrat pa sta s fantastičnima zadetkoma zrežirala še enkrat Nunić in Elian Demirović. Gostje so se sicer poskušali vrniti v igro, a je domača obramba brez težav rešila vse nevarne situacije. Igralci  Primorja so se po zaključnem pisku sodnika Matea Tozana prešerno razveselili prestižne zmage s katero so skočili na šesto mesto lestvice. Na drugi strani pa je bilo prisotnega precej razočaranja, saj je Aluminij z zmago v Biljah prevzel vodstvo na lestvici 2. SNL. A kot kaže bodo prav Ajdovci odločali o končnem razpletu, saj v prihodnjem krogu, v petek, 12. maja 2023, gostujejo prav v Kidričevem. Za zaključek pa jih nato čaka še domača tekma proti Brinju iz Grosupljega, ki bo na sporedu dan pred 10. turnijem mesta Ajdovščina, 19. maja.

Foto: Doris Slemič
Povzeto po Lokalne Ajdovščina