082057330 info@ndprimorje.si

imorje je odlično opravilo z gostovanjem v Novem mestu in se razveselilo novih treh točk, ob tem pa prvič, v vseh dosedanjih drugoligaških sezonah, uspelo slaviti proti ekipi Krke. V zanimivi in razburljivi tekmi so Rdeče črni zasluženo slavili, zmago pa jim je priboril Dušan Ignjatović z zadetkom v zaključnih sekundah.

Ajdovsko Primorje je tudi v Novem mestu nadaljevalo odličen niz in še šestič osvojilo vse tri točke. Tako je svojo zbirko točk povečalo na 20, s tem pa se še bolj utrdilo na vrhu lestvice 2SNL.

A začetek tekme ni obetal podobnega scenarija, saj so se domači veselili vodstva že v 19. sekundi srečanja, ko je ajdovsko nepazljivost izkoristil Tihomir Maksimović. Zgodnje vodstvo domačih pa ni preveč vplivalo na igro Primorja, ki je popolnoma zagospodarilo na igrišču, medtem ko so Dolenjci skrbeli za branjenje rezultata. To jim je uspevalo ves prvi polčas, kljub nekaj lepim situacijam Ajdovcev iz katerih bi se lahko veselili izenačenja. Zato pa jim je to uspelo kmalu po začetku drugega dela, ko se je v kazenskem prostoru lepo znašel Žan Bešir. Primorje je tudi v nadaljevanju tekme igralo napadalen nogomet in se v 63 minuti razveselilo zasluženega vodstva. Super strel je uspel Maju Fogecu, domači vratar pa je bil brez moči.

Če so ajdovski navijači mislili, da je tekma končana, pa se s tem niso strinjali Krkini nogometaši. V 72. minuti so izpeljali hitro akcijo, ki jo je uspešno zaključil Kristijan Blaževski. V nadaljevanju so na svoj račun prišli gledalci, ki so videli odprto srečanje na obeh straneh, a sreča in kvaliteta je bila tokrat na ajdovski strani. V 90. minuti so Rdeče črni izpeljali hiter protinapad, ki ga je zanesljivo, s svojim prvim zadetkom za Primorje, zaključil mladi Dušan Ignjatović.

Zmaga Primorja je bila popolnoma zaslužena, z malce več zbranosti pa bi bila lahko tudi izdatnejša. Niz neporaženosti se nadaljuje, priložnost za nove točke pa bo že v soboto, 23. septembra 2023, ko bo, ob 16. uri, na Mestnem stadionu, gostovala Bistrica.

 

8. krog | Novo mesto

NK Krka 2:3 ND PRIMORJE eMundia (1:0)
Strelci: Maksimović 1, Blaževski 72; Bešir 55, Fogec 63, Ignjatović 90.