082057330 info@ndprimorje.si

 V drugi slovenski ligi je bil v soboto na sporedu Severnoprimorski derbi, ki je na tribune Mestnega stadiona v Ajdovščini privabil kar 1.600 gledalcev.

Severnoprimorski derbi je bil dolga leta stalnica prvoligaškega dogajanja, po dolgih letih težav zdaj enega zdaj drugega pa sta se oba tekmeca znova srečala na današnjem derbiju druge slovenske lige, ki je pokazal, da stari duh rivalstva med Ajdovščino in Gorico le ni izginil.

Ajdovci so v letošnji sezoni še neporaženi, Gorica pa je bila v nizu osmih zaporednih tekem brez poraza. Prvi severnoprimorski derbi letošnje sezone je na tribune Mestnega stadiona Ajdovščina privabil kar 1600 gledalcev, ki so trenutek odločitve videli v 33. minuti srečanja. Ajdovci so tedaj izvedli prosti strel z desne strani igrišča, Goričani žoge niso uspeli izbiti, v mrežo pa jo je pospravil Luka Jerin. Sinovi burje so le dve minuti prej zadeli tudi vratnico, gol prednosti pa zadržali vse do konca tekme. Nogometaši Gorice so si pripravili nekaj obetavnih udarcev, ki pa niso bili dovolj natančni.

”Fenomenalni občutki, res nebi si želel več. Zadeti na najpomembnejši tekmi sezone. Sam, da smo zmagali!” To so bile prve besede strelca edinega zadetka na tekmi Luke Jerina.

 

12. krog | Ajdovščina, 7. 10. 2023, Mestni stadion, 1600 gledalcev

ND PRIMORJE eMundia 1:0 ND Gorica (1:0)
Strelci: Jerin L. 34.

Foto: Primož Brecelj

Foto galerija: Doris Slemič