082057330 info@ndprimorje.si

hodninska zakonodaja v Sloveniji omogoča vsakemu državljanu, da do 1 odstotek odmerjene dohodnine, posreduje v različne namene. V kolikor posameznik tega ne stori, gre ta odstotek dohodnine avtomatično v proračun, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Med možne prejemnike spadamo tudi vsi nogometni klubi v Sloveniji, ki imamo urejen status nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa. Vabimo vas, da nas podprete in s tem bodo lahko vsa sredstva namenjena razvoju mladih nogometašev in pogojev za njihov razvoj.

S tako preprosto gesto, kot je donacija 1 % vaše dohodnine, boste lahko vidno prispevali za delo našega kluba sredin v Sloveniji. Prejemki iz tega naslova bodo uporabljeni za razvoj igralcev mladih selekcij, ki bodo nekoč navduševali nogometne navdušence v Sloveniji in Evropi.

Kako deluje postopek donacije?

S skeniranjem QR kode našega kluba ali s KLIKOM, pristanete neposredno na strani kjer se donacija odda. Vse kar je še potrebno storiti je, da vpišete vaše podatke (ime in priimek ter vaša davčna številka – podatki morajo biti obvezno enaki, kot so na osebnih dokumentih), nato se podpišete na ekran (enako kot ob prevzemu pošte), obkljukate soglasje ter oddate zahtevo. Zelo preprosto.

Potem, ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine, ki ga prejmete, na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

Načinov za doniranje 1% dohodnine je sicer še več, vendar je ta prej opisana najbolj preprosta.  

Preostala sta še:

·       uporabniki sistema eDavki, lahko to storijo z nekaj kliki na omenjenem portalu,

·       izpolni se lahko pisna izjava, ki se jo pošlje na najbližji Davčni urad.

Več informacij ter osnovna stran, je na voljo na tem naslovu.

HVALA ZA VAŠO POMOČ!