082057330 info@ndprimorje.si

Članska zasedba je z današnjo domačo prijateljsko tekmo proti Tolminu zaklučila s pripravami na novo sezono.

Ekipi se je pridružilo tudi nekaj novih obrazov. Na novo bodo v rdeče-črnem dresu letos zaigrali: Andrej Bogičević, Mirko Mutavčić, Gašper Tratnik, Semir Smajlagić, Žan Bešir, Elias Telles ter Tilen Klemenčič. Ekipo pa se je okrepila tudi v strokovnem štabu, saj sta se sinovom burje priključila fizioterapevta Borut Semenič in Manca Troha. Ker pa stremimo k nepredku in razvoju domačega kadra so priprave s člansko zasedbo opravili tudi nekateri igralci mladinske šole, Miha Kobal, Anej Kobal, Nejc Prosen in Aron Marc.

Trener rdeče-črnih je ob vprašanju o okrepitvah dejal: “Tako kot vsak trener imam tudi jaz svoje zahteve glede kadrovanja in zavedam se, da tem zahtevam ni lahko ugoditi, verjamem pa, da smo v tem prestopnem roku, glede na zmožnosti opravili dobro delo. Nekateri novinci so se že povsem vključili v novo ekipo, pri nekaterih pa vidim, da bodo mogoče rabili malce več časa za adaptacijo, kar je povsem normalno, saj prvič vstopajo v naše okolje, kot na primer Elias Telles, ki bo sedaj sploh prvič zaigral na našem kontinentu.” 

Zaradi napredovanja v prvo ligo so temu primerno letos tudi potekale priprave. Več treningov, več napora ter več poudarka na fizični moči, igralce pa so dodatno bremenile še izredno visoke temperature.  V pripravljanem delu so sinovi burje odigrali sedem precej zahtevnih pripravljalnih tekem, med katerimi so bile ekipe, ki imajo za sabo že vrsto let izkušenj igranja tudi na evropskih tekmovanjih.

“Težke nasportnike smo izbirali ravno zato, da se čim hitreje privadimo na višji nivo igranja, ki nas čaka v novi sezoni. Mislim, da je vse to del procesa skozi katerega mora iti ekipa, ki iz nižje lige napreduje v višjo. Tukaj mislim predvsem na vse naporne treninge in vse poraze, ki smo jih doživeli v tem delu. Kot sem že povedal, vem, da smo se veliko naučili in napredovali, sedaj je pa čas, da dokažemo česa smo zmožni,” je potek priprav optimistično opisal trener Milan Anđelković.

V petek, 19. 7. se pričenja prvenstvo. Rdeče-črni bodo v prvem krogu gostovali pri ljubljanski Olimpiji. Srečanje se bo pričelo ob 20.15 v Stožicah.