082057330 info@ndprimorje.si

Sinovi burje so v prvoligaško sezono vstopili z gostovanjem pri ljubljanski Olimpiji.

Tekma je bila odigrana v Stožicah pred približno 2000 gledalci. Izpostaviti moramo, da se je v prestolnico poleg Red Devilsov odpravilo tudi precej ostalih podpornikov našega kluba.

Rdeče-črni so v prvem polčasu pokazali, da so si vstop v elito več kot zaslužili, saj so favoriziranim zmajem več kot odlično parirali. Mirko Mutavčić je dvakrat nevarno streljal proti nasprotnikovim vratom, vendar je bil domači vratar vedno na pravem mestu. Pri drugem poskusu je žoga Vidovšku celo ušla a jo je uspel ukrotiti že skoraj na golovi črti. Na koncu prvega dela je malce padla zbranost in Olimpija je v 44. minuti zadela za vodstvo. Tako se je prvi polčas končal z rezultatom 1:0.

V drugem delu so sinovi burje malce prepoceni prejeli drugi zadetek, kar je bilo Ljubljančanom dovolj, da so nato “stopili na žogo” ter tekmo varno pripeljali do konca v njihovo korist. Srečanje se je tako končalo z rezultatom 2:0.

Težko je takoj po tekmi delati zaključke. Mislim, da smo vsi v ekipi garali, po opravljeni analizi pa bomo najbolje videli, kje nam je največ zmanjkalo za bolj ugoden končni izid. Mogoče nam je malce padla koncentracija v drugem polčasu, sploh pa meni pri drugem prejetem zadetku vseeno pa vsa čast fantom za borbo,” je po končani tekmi povedal Mirko Mutavčić.

FOTO: Sportida