082057330 info@ndprimorje.si

Prva slovenska nogometna liga je že v polnem teku in počasi se bližamo koncu prve četrtine prvenstva.

Sinovi burje so kot novinci med elito začeli po pričakovanjih večine nogometne Slovenije – s porazom v prvem krogu. Nasproti je stala ljubljanska Olimpija, ki trenutno kaže odlične predstave tako v domačem prvenstvu kot tudi na evropskih tekmovanjih.

Sledilo je ponovno gostovanje v Stožicah vendar tokrat proti zelo motiviranem Bravu, ki je takrat še nastopal v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Tudi po tem obračunu so se treh točk veselili Ljubljančani.

Prva domača tekma – v goste je prišel Koper. V domačem taboru se je že kazal napredek v primerjavi s prvima dvema krogoma in rdeče-črni so se odlično upirali Koprčanom a žal premalo in zmaga je romala na obalo.

Tretje gostovanje v sezoni je bilo za naš klub zelo pomembno, saj do te tekme v prvi ligi še nismo dosegli zadetka, prejeli pa malce več od pričakovanj hkrati pa smo igrali proti Nafti, ki se kot novinec v ligi smatra kot naš neposredni konkurent v boju za obstanek. Sinovi burje so v Lendavi hitro prevzeli pobudo in z zadetkom Domagoja Babina v 22. minuti povedli, tik pred koncem polčasa pa vodstvo še povečali, ko je po podaji Maja Fogca v polno meril Mark Gulič. Dnevna forma je bila na naši strani, Matic Zavnik pa je v 52. minuti to le še potrdil s tretjim zadetkom v mreži Nafte. Do konca obračuna so bili domačini sicer nekajkrat še nevarni vendar je Gašper Tratnik prvič v sezoni, mrežo ohranil nedotaknjeno. Po besedah trenerja Milana Anđelkovića je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prišel ta dan, ko bomo z zmago prebili led, saj verjame v svoje ideje in trdo delo, ki ga fantje opravljajo na vsakem treningu. Prva zmaga, prve tri točke in veliko veselje v taboru rdeče-črnih.

Dobro delo, osredotočenost in velika želja se je obrestovalo tudi v petem krogu, ko so sinovi burje na “domači” zelenici ugnali ekipo Domžal. Kjub hitro prejetemu zadetku fantje niso obupali in so ustrajali v svoji igri. V podaljšku prvega polčasa je prvič v rdeče-črnem dresu zadel novinec Semir Smajlagić po odlični podaji s kota Matica Zavnika. Motivirano so v drugi polčas vstopili varovanci Milana Anđelkovića in po napaki gostov v obrambi, vodstvo še povišali. Z bele točke je mrežo drugič letos zatresel Mark Gulič. Rumena družina je nato domača vrata ogrozila s kar precej streli toda vse neuspešno, saj se je v vratih ponovno izkazal Gašper Tratnik, ki ni dopustil veselja svoji nekdanji ekipi.

Gostovanje v Celju. Stavnice, strokovnjaki, navijači skratka vsi, ki so tako ali drugače vpleteni v nogomet bi brez oklevanja tri točke pripisali Celjanom že kar pred začetkom obračuna, saj naj bi glede na njihovo kvaliteto, ta tekma bila le generalka pred njihovo ključno tekmo sezone v boju za skupinski del konferenčne lige. Vendar v knežjem mestu je zapihala močna ajdovska burja, ki je slovensko nogometno javnost pustila odprtih ust. Čeprav se v medijih veliko več poudarja slabo predstavo domačinov kot pa odlično odigrano tekmo rdeče-črnih se v to ne bomo preveč spuščali saj nam je jasno, da smo kot novinci v ligi tretirani kot ekipa, ki se bo pač borila za obstanek. Ampak nič za to, saj to ekipo le še bolj motivira, da vsem pokažejoo, česa so zmožni.

Domačini so v prvih minutah tekme prevzeli pobudo in hitro pritisnili proti vratom Tratnika toda z veliko discipline v obrambi, veselja Celjanom nismo dopustili. Kmalu se je ponudila tudi nam prva priložnost in padel je zadetek! Ponovno odlična podaja Matica Zavnika s kota ter natančen strel z glavo Žana Beširja in domači vratar je bil prvič premagan. Po prejetem zadetku so se grofje “ugasnili”, sinovi burje pa stopili na plin. Po kar nekaj zelo nevarnih proti napadih se je v 36. minuti novega zadetka razveselil Semir Smajlagić. Potrpežljiva igra v obrambi in hiter prenos igre v napad sta obrodila sadove nekaj minut pred koncem prvega polčasa, ko je z levico natančno meril Mark Gulič, ki se je s tretjim zadetkom v sezoni zavihtel na tretje mesto lestvice strelcev. V drugem polčasu so domačini z nekaj menjavami le malce bolj pritisnili na obrambo toda brez uspeha. Sinovi burje so tekmo do konca pripeljali precej mirno, kjub številnim napadom domače zasedbe in vknjižili še tretjo zaporedno zmago. Kakšno je veselje, ko na domačem terenu premagaš aktualnega prvaka, verjetno ni potrebno preveč izpostavljati.

Časa za počitek praktično ni saj nas že jutri čaka prvi krog pokalnega tekmovanja, ki je nekaj posebnega saj se bomo pomerili z ekipo Gorice. Tekma bo odigrana v novogoriškem športnem parku, rdeče-črni pa bodo tokrat v vlogi gosta. To bo v letošnji sezoni tudi edini severnoprimorski derbi, zato tega obračuna ni za zamuditi. Začetek tekme je ob 20. uri.

V 7. krogu prvenstva bi morali odigrati domačo tekmo z Mariborom, vendar se bo srečanje odigralo v Ljudskem vrtu, zaradi sanacije zelenice na stadionu v Novi Gorici.