082057330 info@ndprimorje.si

21. krog 2. SNL je prinesel obračun med Primorjem in Dekani.  Nogometaši Primorja eMundie še naprej ostajajo v spomladanskem delu prvenstva neporaženi.

 Le točka sicer proti neugodnemu primorskemu tekmecu Jadranu iz Dekanov je zagotovo manj, kot so pričakovali v rdeče črnem taboru. “Po tekmi smo imeli klasični športni sestanek, ki je sestavni del nogometa. Seveda smo razočarani, a v nogometu se zadeve hitro obrnejo. Dejstvo pa je, da moštveno nismo bili na želeni ravni in nekateri posamezniki niso imeli najboljšega dne. Prejeli smo dva gola iz prekinitev, pri čemer imajo zasluge tudi gostje“, je po tekmi, za Primorske novice, dejal domači trener Milan Anđelković.

Okrog 300 gledalcev je že v 2. minuti, na ajdovskem Mestnem stadionu, videlo prvi zadetek v domači mreži. Po podaji s kota je bil uspešen Milan Kremenović. Že pet minut kasneje je odgovoril branilec Borna Proleta, ki postaja iz kroga v krog pomembnejši člen ajdovske zasedbe. Ob tem, da poveljuje obrambi ima tudi odličen nos za doseganje zadetkov.

Tekma je nato potekala v dokaj izenačenem ritmu, lahko bi rekli, da je šlo za pravo prvenstveno srečanje, dveh enakovrednih ekip. Goste bi lahko v vodstvo popeljal Tai Matea Panić, vendar mu je veselje preprečila prečka, domači pa bi na odmor odšli s prednostjo, če bi bil malce bolj natančen Jonathan Herve, ki je iz ugodnega položaja streljal mimo vrat in tako še čaka na uradni prvenec v rdeče črnem dresu.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, v 76. minuti pa so domači vendarle kronali terensko premoč. Lepo podajo Mihe Dobnikarja je v gol pospravil Jure Žavbi. Gostje iz Dekanov so na ajdovsko vodstvo odgovorili že tri minute kasneje. Po predložku v kazenski prostor je bil najvišji Matija Burin. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil. Ajdovci zasedejao trenutno osmo na lestvici 2. SNL.

V 22. krogu sledi gostovanje pri Roltek Dobu.

 

21. krog |  Ajdovščina, Mestni stadion Ajdovščina | 19. 03. 2023 ob 15.00

ND PRIMORJE eMundia 2:2 NK JADRAN DEKANI (1:1)

Strelci: Proleta 7′, Žavbi 77′; Kremenović 2′, Burin 79′.